Selamat Kembali Prof. Madya Dr. Mohd Hazim Mohamad Amini

Pada Okt 2019, Prof. Madya Dr. Mohd Hazim Mohamad Amini meninggalkan Malaysia sementara bagi memulakan cuti sabatikal selama satu tahun di Karadeniz Technical University, Turki. Walaupun wabak Covid-19 merebak di seluruh dunia, tetapi penyakit ini tidak pernah menghalangnya daripada menumpukan penyelidikan beliau di Karadeniz Technical University. Sepanjang setahun, dia telah menjalin jaringan hubungan yang kuat bersama penyelidik teknologi kayu terkemuka dunia, Profesor Ali Temiz. Prof. Madya Dr. Mohd Hazim Mohamad Amini kini telah menerbitkan lebih daripada sepuluh jurnal berwasit yang berimpak tinggi sepanjang cuti sabatikal beliau. Dia telah menghubungkan Universiti Teknikal Karadeniz dengan Fakulti Biokejuruteraan dan Teknologi untuk potensi kerjasama di masa depan. Pencapaian yang sungguh luar biasa.

Tahniah Prof. Madya Dr. Mohd Hazim Mohamad Amini, dan selamat kembali ke Malaysia.